Tirul cu arcul este un sport perfect pentru copii. Multi parinti isi doresc sa isi dea micutii la arte martiale, dar foarte putini s-ar gandi ca si tirul cu arcul este o disciplina martiala. Tirul cu arcul imbina disciplina sportului de performanta cu distractia unui joc. Copiii simt ca se joaca, parintii sunt multumiti pentru ca cei mici fac miscare si isi dezvolta abilitatile fizice si mintale.

Concentrare si disciplina

Tirul cu arcul ii invata pe copii concentrarea si le sporeste rabdarea si disciplina. Dezvolta atentia si ii ajuta sa fie alerti. In plus, trasul cu arcul contribuie la imbunatatirea gandirii sistematice si la organizare. Multi parinti ne-au confirmat ca tirul cu arcul le-a ajutat copilul sa fie mai ordonat. Grija fata de echipament, secventa de tragere si tehnicile aferente sportului (punerea corzii pe arc, pregatirea echipamentului, recuperarea si verificarea sagetilor) le imprima micutilor arcasi o disciplina si o rigoare pe care altfel cu greu le-am putea-o preda.

Organizare

De cate ori nu auzim cum parintii isi cearta copiii pentru pozitia defectuoasa. Si aici arcul poate ajuta. Inreptarea spatelui si obtinerea unei pozitii corecte este esentiala pentru a obtine succesul in acest sport. Prin urmare, tragand cu arcul, copilul va deprinde pozitia corecta si va sta drept, fara sa o resimta ca pe o obligatie. Dimpotriva, va fi chiar distractiv.

Importanta sigurantei

Tirul cu arcul este unul dintre cele mai sigure sporturi, iar acest lucru nu ar fi posibil fara contributia arcasilor. Tirul cu arcul ii invata pe copii importanta sigurantei. Exista multe masuri de precautie pe care arcasii trebuie sa le respecte. In plus, arcasii invata sa isi inspecteze si, in caz de avarii, sa isi repare sagetile, corzile sau arcurile. Astfel, copiii capata abilitati practice, dar deprind si importanta sigurantei.

Socializare

Nu in ultimul rand, tirul cu arcul, desi este un sport individual, implica multa socializare. Intre trageri, arcasii vorbesc, interactioneaza, isi impartasesc impresii, isi ofera sfaturi si se ajuta reciproc. Daca un arcas are nevoie de ajutor cu echipamentul, mereu se va gasi un coleg pregatit sa il ajute.

Daca v-am convins ca tirul cu arcul este un sport ideal pentru copilul Dumneavoastra, va asteptam la clubul nostru pentru a trage impreuna.

Numele

Adresa de email (obligatoriu)

Mesaj (obligatoriu)