Arcul a fost dintotdeauna o arma deosebita, indemanarea in utilizarea lui aducand faima arcasului priceput si un loc in istorie sau, dupa caz, in legenda. Din acest motiv, casele regale ale lumii l-au pastrat intre artele martiale ulterior devenite sporturi de elita, alaturi de hipism si scrima. Toate aceste sporturi sunt renumite astazi pentru puterea lor de a forma caractere. In mai toata Asia, arcul a fost mentinut ca proba de selectie militara pana la inceputul secolului XX, datorita calitatilor demonstrate in cadrul examenului – puterea de concentrare, atentia, disciplina si, nu in ultimul rand, forta ofiterului examinat.

In Romania, Casa Regala a ales sa primeasca sub inaltul sau patronaj, alaturi de scrima si calarie, tirul cu arcul in toate aspectele sale: arcul olimpic, arcul compound si, bineinteles, arcul traditional.

Personal, practic acest sport de cativa ani si am observat un fenomen specific tirului cu arcul: arcul nu atrage persoane de calitate indoielnica. Impatimitii acestui sport sunt oameni deosebiti, oameni pe care îi uneste pasiunea de a descoperi si de a se descoperi, cu fiecare sageata trasa catre centrul tintei. Am intalnit artisti, specialisti IT, profesori, doctori sau militari de cariera si felurite alte profesii, dar niciodata nu am fost dezamagit de personalitatea lor, fiecare dintre ei conferind o individualitate aparte acestui sport, fiecare aducand ceva nou si inedit in lumea tirului cu arcul. Fiecare arcas vine cu propria abordare a fenomenului, contribuind activ la evolutia sa personala si la dezvoltarea tirului cu arcul.

Fie ca doresti sa inveti sa tragi cu arcul, sa iti perfectionezi tehnica sau sa petreci cateva ore in compania unor oameni deosebiti, te astept cu drag la sala din Bucuresti a clubului Ares Archery.

Cristian Iepure
Fondator si presedinte Ares Archery

Pentru o mai buna desfasurare a antrenamentelor, te rugam sa faci o programare folosind formularul online:

Loading...